PROZON

(Proventus Danışmanlık Limited Şirketi & Rasyonel İş Girişim Yönetim Danışmanlık İnsan Kaynakları Limited Şirketi)

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

AYDINLATMA METNİ

Proventus Danışmanlık Limited Şirketi ve Rasyonel İş Girişim Yönetim Danışmanlık İnsan Kaynakları Limited Şirketi (Birlikte “PROZON" olarak veya “Şirket” olarak anılacaklardır.) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile KVK Kanunu’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, çalışanlarınıza ait kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

 

Çalışanlarınıza ait kişisel verilerin kanuna uygun olarak toplanması, saklanması, işlenmesi ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini aldığımızı Proventus Danışmanlık Limited Şirketi ve Rasyonel İş Girişim Yönetim Danışmanlık İnsan Kaynakları Limited Şirketi olarak beyan ederiz.

 

1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Çalışanlarınıza ait olan kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından sağlanan hizmet ve Şirketimizin ticari faaliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, Şirketimiz birimleri ve ofisler, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Şirketimiz ve Topluluk Şirketlerimizin sunduğu ürün ve hizmetlerden yararlandığınız müddetçe oluşturularak ve güncellenerek kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Ayrıca, Şirket veya Topluluk Şirketlerimizin hizmetlerini kullanmak amacıyla çağrı merkezlerimizi veya internet sayfamızı kullandığınızda, Şirketimizi veya internet sitemizi ziyaret ettiğinizde, Şirketimizin düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katıldığınızda kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Toplanan kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan gerçek veya tüzel kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, itibar araştırma süreçleri, etkinlik yönetimi, hukuki uyum süreci, denetim, mali işler v.b.), Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ve Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini ve aşağıda sayılan amaçlarla KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

  • PROZON’un sunmuş olduğu teknik altyapı ile, şirketlere verilen SGK teşviklerinin, PROZON’a sözleşme kapsamında vermiş olduğunuz yetkiye istinaden hesaplanması ve raporlanması amacıyla işlemek,
  • Bilgi işlem gereksinimleri, sistemsel yapısı, alınan bilgi işlem destek hizmetlerinin gerekliliği, bu hizmet ve ürünlere ilişkin olarak sizlere gerekli bilgilerin aktarılması amacıyla iletişim kurmak,
  • Satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak trafik ölçümleme, istatistiki analizler, Segmentasyon/profilleme ve CRM çalışmalarını yürütmek,
  • Müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi ve artırılması, şikayet yönetimi, yeni hizmet ve ürünler ile ilgili görüş ve önerilerinizi almak, sorun-hata bildirimlerinizi almak, ürün ve hizmetlere, şikayet ve taleplerinize yönelik tarafınıza bilgi vermek,
  • İlginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, denetim, risk yönetimi, kontrol, müşteri doğrulama, dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi promosyon, şirket içi değerlendirme, analiz ve iletişimin sağlanması, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış ve reklam süreçlerinin geliştirilmesi,
  • Karşılaştırmalı ürün ve/veya hizmet teklifi, modelleme, mevcut veya yeni ürün çalışmaları ve/veya geliştirmeleri, kişisel verilerinizi Eleman.net’e açıklamanıza konu olan şirket ana sözleşmesinde yazılı olan işleri düzenleyen kanun ve ilgili mevzuat kapsamında sizlere sunulacak her türlü ürün ve hizmetlerde kullanılmak,
  • Resmi kurumlarca öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak, sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getirmek ve bu hizmetlerden faydalanılmasına ilişkin olarak tabi olunan yasal yükümlülükleri ifa etmek,
  • Resmi makamlardan veya sizlerden gelen talepleri incelemek, değerlendirmek ve yanıtlamak,

 

2. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

  • Kimlik Verisi: Adınız, soyadınız, T.C. Kimlik numaranız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuz, milliyetiniz
  • İş Deneyimi Verisi: Meslek Kodu, Pirime Esas Kazanç, İstirahat Raporu süresi, İş Kazası
  • Web sitesi/Uygulama Kullanım Verileri: Üye olduğu tarih, yaptığı başvurular / başvuru seviyesi, siteye login olma sıklığı/zamanları, ios/android/mobil site/ web site kullanıcısı, güncelleme tarihi, çalışmayı tercih ettiği pozisyonlar, şehirler, kayıtlı kriterleri, çalışma durumu

PROZON’la yapmış olduğunuz sözleşme kapsamında, çalışanlarınıza ait kişisel verileri, sadece sözleşme konusu işin ifası kapsamında işlemimiz için, çalışanlarınızdan, çalışanla aranızda yapmış olduğunuz iş sözleşmesi kapsamında izin aldığınızı, çalışanın bu izni dilediği zaman iptal edebileceğini bildirdiğinizi kabul etmiş olursunuz. Bu kapsamda bize iletmiş olduğunuz verileri, ISO 27001 standartları kapsamında güvenli bir şekilde saklayacağımızı, işin ifası dışında kullanmayacağımızı ve işlemeyeceğimizi PROZON olarak taahhüt ederiz.

 

 

3. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla Topluyor ve İşliyoruz?

Yukarıda belirttiğimiz çalışanlarınıza ilişkin kişisel verileriniz, size verdiğimiz istihdam teşvikleri hesaplama hizmetine ilişkin bu Hizmet Sözleşmesi’nin ifası için aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  • İstihdam teşviklerinin hesaplanması, SGK’ya bildirimlerin yapılması ve müşteriye raporlanması
  • Bordro ve Teknik Bordrolama hizmetleri kapsamında bildirimlerin yapılabilmesi
  • İş akışını kolaylaştıran modüller ile şirketinizin iş süreçlerinin iyileştirilmesi
  • Verdiğimiz hizmetlere ilişkin bir şikâyet olduğu takdirde söz konusu şikâyeti sonuçlandırmak
  • Piyasa yorumlama, satış, pazarlama analizleri, yönetimsel analizler, finansman planlaması yapmak, site kullanımını yorumlamak
  • Size verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırmak ve kalite kontrolünü sağlamak
  • Şirket içerisinde kullanılan yazılımları iç ve dış kaynak kullanarak geliştirmek
  • Son olarak, hukuka ve usule uygun savcılık talepleri ve mahkeme kararları gibi hukuki talepler aracılığıyla tarafımızdan kişisel verilerinizin paylaşılması istendiğinde ve mevzuatta düzenlenmiş yasal bildirimler gereği kişisel verilerinizi paylaşma yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Ayrıca kişisel verileriniz bizim de taraf olduğumuz bir uyuşmazlığa konu olduğu takdirde savunma hakkımızı kullanabilmemiz için gerekli olan avukat, bilirkişi, mahkeme gibi mecralarla ve kişilerle kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Bu hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve savunma hakkımızı kullanabilmek amacıyla kişisel verilerinizi işleyebiliriz.

 

4. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı kalmak üzere;

  • İş Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı, Sayıştay, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun, Karaparanın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi veya kuruluşlara,
  • Türkiye İş Kurumuna “İŞKUR” ve kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, idari merciler ve yasal mercilere,
  • Yurtiçinde ve yurtdışında faaliyet gösteren sunucularımıza, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/ yurtdışı kişi ve kurumlara,
  • 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

5. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Şirketçe sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

6. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası ve 30356 sayılı ve 10.03.2018 tarihli Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince Türkçe ve yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Proventus Danışmanlık Limited Şirketi’ne daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Başvurularda sadece başvuru sahibi kişi hakkında bilgi verilecek olup diğer aile fertleri ve üçüncü kişiler hakkında bilgi alınması mümkün olmayacaktır. Proventus Danışmanlık Limited Şirketi’nin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın
  • Talep konunuzun

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

 

Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, gerekli belgeleri ekleyerek veri sorumlusu olarak Şirketimizin Ömer Avni Mahallesi İnebolu Sokak No: 63/4 Beyoğlu / İstanbul adresine veya Mithat Ulu Ünlü Sok. No:7 Gelişim İş Merkezi Kat -1 34394 Esentepe / Şişli / İstanbul adresine verebilirsiniz.

 

E-posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı kvkk@proventus.com.tr veya rasyonelis@hs01.kep.tr e-posta adresine yapabilirsiniz.

 

Proventus Danışmanlık Limited Şirketi
Adres: Ömer Avni Mahallesi, İnebolu Sokak No:63 Daire:6 Set Apartımanı Kabataş Setüstü Beyoğlu İstanbul Türkiye
Telefon: +90 850 3035371
E-posta: kvkk@proventus.com.tr
Web: www.proventus.com.tr

Veri Sorumlusu: Bora Ekmekci

 

Rasyonel İş Girişim Yönetim Danışmanlık İnsan Kaynakları Limited Şirketi

Adres: Mithat Ulu Ünlü Sok. No:7 Gelişim İş Merkezi Kat -1 34394 Esentepe-Şişli-İstanbul
Telefon: +90 212 2122444
E-posta: rasyonelis@hs01.kep.tr
Web: www.rasyoneldanismanlik.com

Veri Sorumlusu: Filiz Vardar



ARGEYA